Welcome to isyaboo.blogdrive.com
Credits
Designer: MilkyPoop
Basecode: SiPei
Image: Cyworld
Cursor: Lovelycore
Pixels: HappyyStop PureMilky

Sunday, August 19, 2012
.eidulfitr 1433h.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah Allah panjangkan umur kita semua untuk bertemu dengan aidilfitri tahun ni. raya tahun ni sama je macam tahun2 sebelum ni. tak banyak beza nya cuma tahun ni raya dah ada abang ipar. tahun ni plak abang ipar raya dengan kitorang kat kampung. sonok la nenek tu makin ramai cucu die beraya kat kampung tahun ni..ngeee...

Since atok and maklong belah ibu passed away years ago, every year kitorang akan beraya belah ayah dulu kat tanjung karang. tahun ni sehari sebelum raya baru kitorang balik kampung. sebab nenek kata takpe, tahun ni ada orang tolong nenek masak2 kat kampung. kitorang pun kene tunggu abang ipar arrived from kuantan baru konvoi sama2 balik kampung. alasan terbaik la tak payah berpanas  masak2 kat kampung tahun ni. yahoooo! =p 

the rest,semuanya sama je. after solat aidilfitri ada sesi air mata.bersalam-salaman.bermaaf-maafan. lepas tu terus terkinja2,lompat2 buat sesi photoshoot kat ladang kelapa sawit belakang umah nenek. sesi air mata tadi tu lakonan je tu..haha.. dah berpeluh2 kitorang berphotoshoot ni, korang dipaksa layan gambar kitorang ni walaupun tak sudi.. lepas dah terkinja2, makan.tido. macam tu la raya. =p

 

takde lah, kitorang bukan teruk sangat macam tu.. tetamu datang non stop dari pagi sampai petang. takdan nak lap peluh, bergerombolan2 sedara mara, orang kampung datang serbu rumah nenek.. naik lencun baju raya i asik kene duk basuh pinggan mangkuk je dari pagi. hukhuk. maka sebelum i hilang vogue ni, kitorang melarikan diri nak pergi beraya plak. aihh,kalo nak tunggu..mau sampai ke malam pun tetamu tak henti2 datang. so eskius me, we all want to beraya ke rumah sedara mara berhampiran. sebabnya malam tu, kitorang dah nak balik rumah dah coz esok nak pergi beraya ke rumah saudara belah ibu pulak. eskius me, mintak diri dulu.

" Selamat Hari Raya Aidilfitri. maaf atas segala salah silap saya to all."

xoxo





your name Sunday, August 19, 2012 05:19 pm (isyaboo)

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry
Next Entry
Home

Blogdrive Templates



[date]
[blog title]

[body]
[extended entry][extended keywords]
[comments] [permalink]
your name [date] [time] ([author])



Blogdrive