Welcome to isyaboo.blogdrive.com
Credits
Designer: MilkyPoop
Basecode: SiPei
Image: Cyworld
Cursor: Lovelycore
Pixels: HappyyStop PureMilky

Wednesday, July 25, 2012
please get well soon!

Assalamualaikum,

few days ago, we ( my colleagues n I) received a forward email from our director telling us about a very sad news. One of our research associate who used to be our former deputy director, Dr zaiton is now in a critical condition in CCU, hospital putrajaya due to SLE. I knew that she already been admmitted in the hospital few weeks ago since she was not in a very good condition lately. but i never know it will be this serious... T_T

we all wanted to visit her so bad but doctor advises not to since she is very weak and no one get permission to enter her ward except for close family and relatives. Since she is a medical doctor and work closely with my lab's projects,so i am quite close with her. She is a very nice person and the only lecturer that i am easy to talk with and very motherly. If we attended the same seminar/workshop, she will be the one who accompany me during meals and for sure, i am very sad about the news.. T_T

We dont have much to do about this except to pray to Almighty may she recover soon. So today,our office has decided to perform a solat hajat for Dr zaiton. May Allah grant her strength to go through this. I get so emotional during the pray and i was crying badly thinking about her and all the memories.

 

" Dear Allah, please help her to go through this..give her strength to fight with her disease n please let her recover so soon. i miss her and i want her to be back in the office and work together like we used to" ... T_T

 

 




muahxss 4 BoO~
your name Wednesday, July 25, 2012 12:01 pm (isyaboo)

Thursday, July 19, 2012
ScrumptiousS!

Assalamualaikum.

 

melting enough?? nyummmsss~~

ordered this for my officemates from a lovely fren of mine,yaya. known her from fb years ago. baru2 ni yaya dah bukak home bakery. bake types of yummylicious cakes such as red velvet, lola cakes, chocolate cakes, rainbow cakes, cupcakes, cookies and of cos her signature pavlova!! she post so many pictures everyday and i cant help myself from give it a try to her pavlova!

 

My officemates n I love the pavlova so much as it's not too sweet like the usual pavlova. and the size is too cute to give it as a gift or treat to your family and friends. i gave this box of pavlova to my bestie for her birthday!! excited sgt la tu dpt pavlova..ngeee...=)

 

 i will place more order after this and wanna try some other cakes from ScrumptiousS.ikot hati rasa nak order everyweek..but the problem is..fridge tak muat nanti ibu bebel! ngeheheh.. =p So guys, let give it a try and cuci mata at her fb page ---> ScrumptiousS.

 

 




muahxss 4 BoO~
your name Thursday, July 19, 2012 12:22 pm (isyaboo)

Saturday, July 14, 2012
.Levain.

Assalamualaikum.

tah kenapa sejak celebrate besday ibu, asek rasa nak makan banyak2..sedap2 je.. macam tak puas makan time besday haritu agaknye...ye kot..portionnye kecik bebenor, macam nak taknak je bagi makan. =p

haritu tengok my friend's fb, pergi makan dekat this one place yang sangat english and macam cantik je tempat tu. terus tanya n today terus heret semua orang kat rumah tu ikot pergi brunch kat sini before heading shoping raya lagi kat jalan TAR. ngeee..

Here we are at Levain Boulangerie & Patisserie which situated at Jalan Delima KL. For those yang tak familiar with the place sila la google map sendiri..bkn la kedekut ilmu sgt, tapi sebabkan saya ni mmg kurang bijak ilmu geografi.tgk google map pun sampai kene hapal setiap satu simpang. study route nak pergi sini pun macam nak masuk pertandingan mencari harta karun..=p.. landmark dia dekat jalan tun razak tu, opposite with menara RHB.masuk kiri jalan nak ke Jalan bukit bintang nanti belakang tu ade rows of bungalow and turn right u will find the place! (ok.i know..not helping at all.. =p)

alaa..pandai2 la korang google map ok. sampai2 parking dah full, but just nice ada 1 parking kosong. masuk kedai tros bau aroma yang menggugat jiwa..deco pun sgt english. u can choose nak duduk dalam ade aircond or kat luar yang ala2 rimba sket..excited sungguh tgk pastries and breads berderet2 tersusun mcm tak tentu arah nak pilih yang mana satu. sandwich, pizza,salad,donut, croissant, cookies..ya ampun. kalo ikot hati nak amek semua. belum masuk dessert dia lagi. tiramisu, cakes, tarts....aaaaaahhh,melting gila.. ni tak sedar mau meleleh air liur sambil menaip ni.

I bet Ibu is the happiest person coz i know she love pastries and buns so much!! thats why im secretly bring her without telling her about the place.. but actually, everyone's enjoy the food like so much. i wish i could stay there until night and dont care about the shopping raya anymore.. =p really?? =O

because of the over excited in me, i only ate pizza, and few bites of some breads and pastries..i was busy taking picture,checking in and twittering..and now,i feel so regret n feel like going there again now... at this second! waaaaaaa.... =(

eh,gamba byk2 g mane tah..haha.nak tgk byk lg gambar yg melting..go to their website : www.levain.com.my




muahxss 4 BoO~
your name Saturday, July 14, 2012 12:56 pm (isyaboo)

Sunday, July 08, 2012
may Allah bless u, Love!

Assalamualaikum.

harini genap umur org yg paling saya sayang kat dunia ni 54 tahun. rasa nya macam baru lagi sambut ulang tahun yang ke 30..tup tap tup tap dah 50an dah. terlalu laju masa berlalu, dlm sibuk kita membesar, tak sedar juga ibu ayah kita juga semakin tua. pada usia macam ni selalunya ibu ayah dah duduk rumah main dengan cucu2. tapi dalam family kami, tak banyak mana yang berubah. Yang berubah cuma, ibu sekarang dah ada seorang menantu. mudah-mudahan tak lama lagi ada la rezeki dapat cucu pulak.ngeee..

few days before the date, saya sibuk menggoogle sane sini nak cari tempat makan yang best to celebrate my ibu. biasa lah ayah selalu malas nak pergi jauh2. tapi area Bangi,Putrajaya ni mana lagi nak pergi? dah takde idea dah. since the date fall on weekend, so we decided to go celebrate in KL. naik juling mata tengok semua top listed restaurants in KL ni, last2 i decided to go to Rama V Restaurant, which won the best thai/indochinese restaurant in Timeout KL Food Awards 2011. Dah siap booked, dah meleleh air liur tgk semua menu dia. tak sabar nak rasa the foods. But...

misscomunication happened..ermm, we suppose to go around 2pm..but we were a bit late so i called the restaurant and tell that we will come around 2pm or later.. the receptionist told me the restaurant will close at 3pm.so we arrived at 2.30pm.. and they said, the kitchen is already closed!! oh my, no luck and we were frustrated because its a celebration. everything supposed to be well planned. =(

so, at that time..we need to change the venue and find other place.. i cant think any nearby restaurant..plus my sister and brother-in law need to rush back kuantan. one place that i can think at that time is Enak KL. im not sure how 'enak' is the place and where it is. since we didnt want to ding dong ding dong anymore..so here we go to starhill gallery!

the foods were yummy. some is OK. but the portion was too small especially for lunch time. see the dessert?..alahaii,comel sgt! =p

Dear my lovely ibu,

I pray for your health n happiness. May Allah bless u always n may your dream comes true. thank you so much for every single thing you have done and give to me for all this while. sorry if i am not a good daughter u have been dreaming of.. i love so very much with all my heart. eternity. <3<3<3

 

My Love.




muahxss 4 BoO~
your name Sunday, July 08, 2012 12:16 pm (isyaboo)

Tuesday, June 26, 2012
.syukur.

Assalamualaikum.

alhamdulillah. ni jer perkataan yg saya nak sebut banyak2 hari ni. syukur tahun ni tiba waktu untuk saya pula terima ini dgn izin Mu. semoga usaha saya selama ni dihargai dan perlu berazam untuk kerja dgn lebih baik lagi lepas ni.

lagi sweet, saya dapat this award together with my sister. so, sama2 dapat naik pentas and ibu jadi saksi temankan kitorang kat dewan harini. lepas habis majlis boleh pulak kitorang pergi lunch sama2 with one whole family. siap ajak ayah lagi pergi makan nasi arab. what a lovely day!

Thank you Allah. =)




muahxss 4 BoO~
your name Tuesday, June 26, 2012 10:52 am (isyaboo)

Sunday, June 17, 2012
happy parent's day!

Assalamualaikum.

since i didnt write an entry for my mother during mother's day..so today, i will dedicate this to both my ibu and ayah as today is father's day too.

 

happy mother's day,ibu.happy father's day,ayah.thank you for being so patient in bringing me up to who ever i am today. until this age, you never stop treating us like a small kid and spoil us with everything we have today. thank you ibu,ayah. and dear Almighty, may you give my ibu and ayah the best health, prosperity and the happiest family.

*love*love*love*

(even it is not right to celebrate mother's day, but my intention here is just to celebrate my mother, treat her dinner, give present and for sure to make her happy.)

 

mother's day treat @ TGI yg sgt full! kene tunggu lama to be seated.hurmm..

during father's day treat at bumbu desa. the pulut durian was yummy!! fav!

**gamba lain tah mane tah.hard disk tak boleh bukak pulak.ni sume la ni.. nk mtk HD baru..=p




muahxss 4 BoO~
your name Sunday, June 17, 2012 04:13 pm (isyaboo)

Saturday, June 16, 2012
final one..phew~~

Assalamualaikum.

For this 1 and a half month, my weekend were not free from kenduri  and today gonna be the last kenduri. goshhh, im make sure this is the last one. not only you but me myself tired to write entry about weddings! =p

today is yanie's wedding at the groom side. since we already meet few times and got to know her husband before they get married, i will say her husband is also my friend now. moreover, the husband house is not far from mine, there is no excuse to not attend her wedding.again.

but this time, datang as a guest. tak ada lah datang awal nak tolong2 sebab ni kenduri belah lelaki kan. takkan la nak menyibuk2 pulak. we all datang pun tak lama. came with kak sal and her sister. luckily met some of our our collegues n partners.

 

since it was school holidays, weddings were everywhere. lots of invitations i cannot attend due to tight schedule i have. sorry guys, for those who send me an invitation but i cant make it. my dua may Allah bless your marriage till Jannah.

xoxo

 




muahxss 4 BoO~
your name Saturday, June 16, 2012 12:08 pm (isyaboo)

Saturday, June 09, 2012
cousins' wedding,serdang - double wedding

Assalamualaikum,

pagi2 lagi lepas siap stretch2 jari kaki tangan warm up serba sedikit, kitorang bersiap sedia ke rumah pakngah untuk berkhidmat sehabis tenaga untuk majlis persandingan kedua-dua anak lelaki beliau merangkap cousin2 saya. hahaa.. poyo je lebih intro tu. padahal datang2 je terus isi perut dulu. lepas tu baru mulakan misi.

misi pertama, setup guest book corner. ini semua idea kakak saya.saya pembantu tak berbayar ni, layankan aje kerenah dia.. inilah hasilnya.. kalau ade yang rasa2 berminat nak upah kitorang buat guestbook dan guestbook corner, jangan segan2 lah contact kami ye. kakak saya mmg sedia berkhidmat.

dah siap guestbook corner, baru kitorang pulak menyiapkan diri masing2. tema kali ni warna purple.phewww, dah tak ada baju nak pakai. parah jugak kalau setiap wedding nak kene beli baju baru kan.nasiblah memang banyak baju kaler purple..so,pakai jer la baju lame ni. janji tak lari tema. bila semua dah siap lawa-lawa (lawa ke?? =p) ape lagi, time for camwhoring!!

dah2, tak boleh camwhoring lama2 sangat, nanti supervisor jeling2. suruh buat keje.. (boringg...) tugas saya kat kenduri ni, kene jadi tukang bagi bunga telur.dalam planning kata saya tukang bagi telur kat VIP je. eh,tetibe kene bagi kat semua orang jugak...memang nak tercabut kepala lutut la..mana tidaknya..tetamu datang non stop dari pukul 11 sampai pukul 4. dah memang takde chance la nk cengelat ke nak duduk ke nak rehat ke apa. menggigil2 dah kaki kelaparan punya pasal. muka tak payah cakap la...memang dah buat muka paling toye dah ni..dapat rest kejap je itu pun pergi solat.lepas tu sambung tugas balik.

habis kenduri pukul 4 lebih, terus melantak tak hingat dunia.rasa nak telan 1 kontena air sirap tu ha... teruk bebenor rasanya.haahaaa.. tolong mengemas apa yang patut, dekat maghrib baru balik rumah. Malamnya datang balik ke venue majlis ni, sebab ada BBQ pulak.. sian la yang laki2 tu, penat petang tadi tak hilang lagi, kene sambung bakar untuk BBQ pulak. semua orang dah letih gila..badan dah sakit2 sane sini..nak hepi pun rasa tak hepi. taknak hepi rasa macam tak baik pulak..haha..

akhirnye selesai dah majlis dua orang kazen saya.kira majlis paling besar la ni sebab berderet2 tiga minggu kenduri nonstop. skrg tinggal la 5 kerat je lagi kazen2 yg belum kawen ( x terasa pun...=p)..lepas ni jangan lah ada yang nak buat kenduri suprise2 lagi macam ni.aaaaa..x dayo den dah nak amek cuti laie...   =p




muahxss 4 BoO~
your name Saturday, June 09, 2012 03:44 pm (isyaboo)

Previous Page
Next Page

Blogdrive Templates



[date]
[blog title]

[body]
[extended entry][extended keywords]
[comments] [permalink]
your name [date] [time] ([author])



Blogdrive